כל מה שחם בעולם הנדל"ן
22/3/25
שוק הנדל"ן של קפריסין משגשג למרות אתגרים
מגזר הנדל"ן של קפריסין נשאר חזק, בעיקר הודות לקונים מקומיים ואירופיים, עם מאמצים להתמודדות עם אתגרי הדיור באמצעות מדיניות ממשלתית.
פגישה בין התאחדות מפתחי הנדל"ן של קפריסין לבין קרן המטבע הבינלאומית (IMF) הדגישה את הצמיחה הדינמית של מגזר הנדל"ן בקפריסין. ההתאחדות, מיוצגת על ידי נשיאה יאניס מיסירליס ועובדים נוספים, הדגישה את יציבות השוק ואת האפשרויות העתידיות. הם דנו בעמידות המגזר מול אתגרים כלכליים ובצורך בפתרונות דיור נגישים. שני הצדדים הסכימו על החשיבות של שיתוף פעולה מתמשך לחיזוק המאמצים בהתמודדות עם בעיות הדיור. ההתאחדות הבטיחה שיתוף פעולה מתמשך עם הרשויות כדי לתמוך בפיתוח המגזר, לתועלת הכלכלה והחברה של המדינה.
15/3/25
קפריסין: כוכב עולה עבור משקיעים זרים
עסקים זרים מתרבים בקפריסין, כשהיא הופכת למוקד מרכזי להתרחבות לשווקים האירופיים. המאמצים של המדינה למשוך השקעות מתבררים כהצלחה, גם עם עלייה קלה במס הכנסה על האדמה.
קפריסין רושמת גידול ברישום חברות זרות, עם 93 עסקים חדשים שהוקמו עד 11 במרץ 2025, עלייה של 20% מהשנה הקודמת. הצמיחה הזו מונעת על ידי יוזמות הממשלה לשפר את התדמית שלה ולהציב את קפריסין כמרכז השקעה מהימן. אפילו עם תכנון עליית מס החברות מ-12.5% ל-15% בתחילת 2026, מומחים חוזים המשך עניין מצד משקיעים בינלאומיים. המשקיעים מקורם בעיקר במדינות כמו ישראל, אוקראינה, רוסיה ובריטניה, והם מתמקדים בתחומים כגון טכנולוגיה, נדלן וייעוץ. ממשלת קפריסין גם מכוונת לשותפויות חדשות עם מדינות כמו הודו וארצות הברית כדי למשוך השקעות באנרגיה ובפיתוח תוכנה. בעזרת קמפיין מיתוג מחדש גדול, קפריסין שואפת לשפר את תדמיתה כמקלט מס ולמשוך השקעות נוספות בשנת 2025.
3/3/25
שינוי גדול בחופי לארנקה
שינויים משמעותיים מגיעים לחופי לארנקה עם פרויקט "ארץ המחר". הפרויקט בהשקעה של 800 מיליון יורו יהפוך את האזור למקום עירוני מודרני.
לארנקה מתכוננת לשינוי גדול כאשר פרויקט "ארץ המחר" עומד להתחיל, והמבנים הישנים של בתי זיקוק יוחלפו בבניינים מודרניים. הפרויקט יכלול ארבעה בניינים מגורים עם מסעדות ובתי קפה, וישמור על המראה הייחודי של לארנקה עם בניינים נמוכים, כאשר אף בניין לא יהיה גבוה משבע קומות. משקיעים מישראל, רוסיה, העולם הערבי וארצות הברית מעוניינים בנכסים המפוארים הללו. הפרויקט מתמקד גם בקיימות עם תוכניות ל-20,000 עצים חדשים ופארקים. צפוי שציון הדרך יושלם תוך 12 עד 15 שנה, מה שיסמן עידן חדש של פיתוח עבור לארנקה. האזור נמצא כעת בהכנות כאשר מתקנים תעשייתיים ישנים נהרסים כדי לפנות מקום לבנייה. "ארץ המחר" איננו רק פרויקט נדל"ן אלא חזון עבור הצמיחה והמשיכה הבינלאומית העתידית של לארנקה.
28/2/25
נדל"ן בקפריסין: הזדמנות השקעה מתקדמת
למרות מחירי הנדל"ן הגבוהים, קפריסין מציעה פוטנציאל השקעה משתלם לטווח הארוך הודות לכלכלה יציבה ומיקום אסטרטגי.
בשוק הנדל"ן בקפריסין נותר תחום השקעה מבטיח, במיוחד בלימאסול, עיר הידועה בקסמה החופי ובחשיבות הכלכלית שלה. מחירי הנדל"ן הגבוהים בלימאסול נובעים בעיקר מהביקוש החזק ומחסור בהיצע, שהוחרף על ידי בעיות בשרשרת האספקה ובעקבות מגפת הקורונה. עם זאת, השוק מתפתח ב-10% בשנה, כאשר עולה העניין מצד חברות ומשקיעים זרים בזכות היציבות הגיאופוליטית של קפריסין. יאניס מיסירליס מקבוצת אימפריו מדגיש את הצורך בהפחתת העיכובים הבירוקרטיים כדי להגביר את ההיצע ולשמור על יציבות השוק. יוזמות ממשלתיות המיועדות לדיור בר השגה ומדיניות דיור חדשה עשויות לעזור לתקן בעיות הספקה ולשלוט בעליות המחירים. כניסת תאגידים רב-לאומיים גרמה גם לעלייה בביקוש לנדל"ן פרימיום בלימאסול, מה שהופך אותה למוקד עסקי מתפתח.
22/2/25
שינוי חוקים בתחום הנדל"ן בקפריסין
קפריסין שוקלת שינויים בחוקי הנדל"ן שלה עבור רוכשים זרים. המוקד הוא בקידום צמיחה כלכלית ומניעת הונאות מס
הצעת חוק חדשה מתוכננת על ידי חבר הפרלמנט הקפריסאי ניקוס גאורגיואו במטרה לעדכן את החוק סביב השקעות זרות בנדל"ן בקפריסין. המטרה היא לעדכן את החקיקה הנוכחית כדי לקדם צמיחה כלכלית תוך כדי התמודדות עם בעיות כמו הונאת מס והלבנת הון בקרב רוכשים זרים. מאז הצטרפותה לאיחוד האירופי בשנת 2003, קפריסין חוותה עניין משמעותי בנדל"ן מצד תושבים שאינם קבועים, דבר שמחזק מגזרים שונים אך גם מציב אתגרים. רוכשים זרים לרוב רוכשים נכסים עבור הכנסות מהשכרה, ומתחמקים ממס מקומי מכיוון שאינם תושבים קבועים. ההצעה מעוררת את השאלה האם יש לאפשר לזרים להשתמש בנכסים בעיקר לצורכי הכנסה. בנוסף לכך, החקיקה צריכה להתייחס כיצד זרים משתמשים בחברות קפריסאיות כדי לעקוף מגבלות ומסים. ההצעה מצביעה על כך שהיתרי השכרה עשויים להגדיל את העניין הזר אך גם להעלות את מחירי הנכסים. יש לקחת בחשבון גם אפליה במס במעבר בין חברות פיתוח בבעלות קפריסאית לחברות פיתוח בבעלות זרה. חברות קפריסאיות עוברות עלויות מס גבוהות יותר על דיבידנדים, בעוד שמפתחים זרים נמנעים מהרבה מהעלויות הללו. בין ההצעות יש החזרת מסים אם בקשות זרות נדחות ואולי גביית תשלום על מנת לבחון את הבקשות.
15/1/25
בעלות על דירות בקפריסין
בעלות על דירות בקפריסין ירדה בשני העשורים האחרונים, ועכשיו היא מתחת לממוצע של האיחוד האירופי. עליית מחירי הנדל"ן ואתגרים כלכליים הקשו על המקומיים לרכוש בתים.
בעלות על דירה בקפריסין, שהייתה בעבר אחת מהגבוהות בעולם, חוותה שינוי ניכר. לפני כ-20-25 שנה, כמעט 78% מהקפריסאים התגוררו בנכס בבעלותם, אך נתונים עדכניים מראים ירידה ל-68.8% בשנה שעברה, מתחת לממוצע של האיחוד האירופי של 69.2%. בינתיים, 31.2% מהתושבים שוכרים, מעט מעל הממוצע של האיחוד האירופי של 30.8%. משבר כלכלי ב-2013 השפיע משמעותית על ההכנסות וגישה להלוואות, תורם לשינויים אלו. השקעות זרות גדולות, במיוחד באזורים עירוניים ואזורי החוף, העלו את מחירי הנדל"ן, מה שמוסיף לאתגרים הכלכליים עבור המקומיים. על אף הקשיים הללו, בעלות על דירה נותרה חשובה בתרבות הקפריסאית, המבוססת במידה רבה על מסורת.
28/12/24
לימסול או ניקוסיה?
בלימסול דירות מפוארות פורחות בעוד שניקוסיה מציעה דיור במחירים נוחים. למרות ההבדלים, שתי הערים מרכזיות לשוק הנדל"ן במדינה.
דוח חדש של מכון המחקר Ask Wire חושף הבדל חד בשוק הנדל"ן של לימסול וניקוסיה. דירות היוקרה של לימסול יכולות לעלות עד 5 מיליון אירו, מושכות קונים ומשקיעים זרים עשירים. לעומת זאת, ניקוסיה מציעה בתים במחירים יותר נגישים, החל מ-50,000 אירו, המושכים קונים ומשקיעים מקומיים וזרים כאחד. מינואר 2019 עד אוגוסט 2024, לימסול רשמה מכירות דירות העולות על 5 מיליארד אירו, ומדגישה את עוצמת שוק היוקרה שלה. סך המכירות בניקוסיה הסתכמו ב-2.1 מיליארד אירו. הנתונים מראים שלימסול היא מוקד להשקעות נכסים בעלי ערך גבוה, בעוד שניקוסיה מובילה מכירות הנחשבות זולות. הבנת הדינמיקה הייחודית של השוק בערים אלו יכולה לסייע ליזמים ולמשקיעים לקבל החלטות מושכלות. הדומיננטיות של לימסול בשוק היוקרה והזמינות של ניקוסיה מציעים הזדמנויות שונות בנוף הנדל"ן של קפריסין.
26/12/24
שוק הנדל"ן של קפריסין בהאטה
לאחרונה, קפריסין רואה ירידה בענף הנדל"ן שלה עם ירידת מחירים באזורים מסוימים, אם כי מחירי השכירות מציגים מגמות מגוונות.
ברבעון השני של 2024, מחירי הדירות באזורים יקרים נפלו ב-0.5%, ומחירי הדיור ירדו גם כן במעט. עם זאת, מחירי השכירות הציגו פעילות מעורבת למשל, השכירות בלימסול ובפאפוס ראתה עלייה, אך שיעור השכירות הממוצע ושיעור השכירות הלאומית עלה רק ב-1%. למרות זאת, קפריסין נשארה אטרקטיבית למשקיעים זרים, במיוחד בנדל"ן יוקרתי, כאשר לימסול מתפקדת כמרכז חשוב להשקעות יוקרתיות. שכירויות לדירות חדשות בלימסול מתחילות מ-€850, ודירות עם שלושה חדרי שינה ממוצעות ב-€1,700 בחודש, מה שמדגיש את החשש מהישגי המחירים מול השכר הממוצע. לעומת זאת, ניקוסיה מציעה עלויות שכירות יותר יציבות, מה שמושך סטודנטים ומקצוענים. בהביט קדימה, השוק היוקרתי, במיוחד בלימסול, צפוי להניע את צמיחת שוק הנדל"ן ב-2024. למרות המכשולים הנוכחיים, ההתקדמות הצפויה במגזר הציבורי עשויה לייצב את השוק.
21/12/24
דירות או וילות? קפריסין רואה שינוי בדרישת הדיור
יותר אנשים בקפריסין בוחרים דירות על פני וילות בשל הבדל המחירים וההכנסות של התושבים.
בקפריסין, יותר אנשים בוחרים בדירות על פני וילות. הנתונים האחרונים מראים על עלייה משמעותית בביקוש לדירות בעקבות ההבדלים במחירים והכנסות התושבים. מועצת קפריסין לרישום סוכני נדל"ן שיתפה לאחרונה נתונים ממשרד האדמות לרבעון השני של 2024. מרינוס קווניירו, נשיא המועצה, ייחס את השינוי לדירות שהן יותר זולות בהתחשב בתנאים הכלכליים של התושבים. רבים מתקשים להרשות לעצמם משכנתאות עבור וילות יקרות, ולכן הם בוחרים בדירות. מצב זה מדגיש את האתגרים הכלכליים המשפיעים על בחירות הנדל"ן בקפריסין, עם שינוי ברור לכיוון פתרונות דיור יותר נגישים. הנתונים מדגישים את השפעת המגבלות הכלכליות על העדפות הדיור.